top of page
Yazarın fotoğrafıSıcak Tencere

Bağışıklığı Güçlendirme Yolları – 1 Günde Yaptıklarımı Paylaştım

Bağışıklığı güçlendirme yolları – Bu aralar çok sık rahatsızlanıyorum ve hepte üst solunum yollarından çekiyorum. Tabi bunda motorla seyahat etmemizin de etkisi büyüktür diye düşünüyorum 🙂 ama bununla birlikte kendimde de hissettiğim bir kırıklık var. Bağışıklığı doğal yollarla güçlendirme nasıl olur diye biraz araştırdım. Çünkü ilaç veya kimyasal destekleri tercih etmiyorum.

Hastalıktan çok çabuk sıkılan bir insanım benim için 1 gün yatacaksın 2. gün toparlayacaksın 🙂 Ama malesef her zaman öyle olmadı. Özellikle son rahatsızlığımda aşırı radikal kararlar aldım ve uygulamaya başladım. Sonrasında bu süreci sizlerle de paylaşmayı istedim ki en azından kendimi motive edeyim diye, bir kaç araştırma yaptım. Hepsini teker teker anlatacağım.

Bağışıklık Sistemi Nedir?

Bağışıklık sistemi olmazsa olmazımız diyebilirim. En küçük mikroptan kansere kadar bir çok konu buradan geçiyor aslında, bağışıklık sistemi vücudumuzun enfeksiyonlarla mücadele etmesinde yardımcı doğal savunma sistemimiz.

Bağışıklık sistemi organları nelerdir?

  1. Boğazın arka tarafında ki bademcikler enfeksiyonlara karşı savaşan antikorların oluşmasına yardımcı olur.

  2. Lenf düğümleri ve lenfatikler vücut dokuları ve kan dolaşımı arasında ki sıvı, besin ve atık madde taşırlar. Lenf sıvılarını süzerler.

  3. Üst göğüste bulunan timus bezi, enfeksiyonla mücadele eden antikorları oluşturmaya yardımcıdır.

  4. Kemik iliği, uzun kemikler, omurlar ve pelvik kemiklerde bulunur. İlik virüsleri ve enfeksiyona sebep olan organizmaları yok eden beyaz kan hücreleri yapar.

  5. Dalak, bakteri ve yabancı maddeleri tanımak ve yok etmek için bağışıklık sistemini destekler.

Bağışıklık sisteminin sağlıklı olması tüm bu organların denge ve uyum içinde olmasıyla mümkün olur.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRME YOLLARI

1. Her Sabah Aç Karna Kemik Suyu İçmek

İlk yaptığım şey ise yavaş pişim kemik suyu kaynatmak oldu. Çünkü bu kemik suyunun yararlarından şurada ki yazımda uzun uzun bahsetmiştim ve deneyimlemiştim. Yavaş Pişim Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Bağışıklığı doğal yollarla güçlendirmek için kemik suyu pişirdikten sonra buz küplerine doldurup dondurucuda saklıyorum. Sabahları cezveye 2-3 küp atıp hafif ısıtıyorum ve içiyorum size de kesinlikle tavsiye ederim. Yemeklere de kullanabilirsiniz ama ben o kadar zahmet ettikten sonra yemeklere kullanmak yerine içiyorum. Öncelikle kendimi buna alıştırdım. Her sabah uygulamaya başladım.

Kemik suyu

Bağışıklığı Güçlendirme Yolları

2. Sabah Kahvaltısı – Tost

Sabah kahvaltımı genelde tost şeklinde yapıyorum. İçine istediğim malzemeleri koyarak hazırlıyorum. Yanında süt veya taze meyve suyu içiyorum. Ya da içeceğim yoksa 1 tane meyve yiyorum. O ve bu diye ayırt etmiyorum sadece mevsiminde olan bir meyve olabilir. Taneli meyve ise 1 avuç kadar tüketiyorum.

Ya da domates ve peynir ikilisi ile 2 dilim ekmeği tüketiyorum. Domatesin üzerine nane ve zeytinyağı dökmeyi unutmayın. Harika oluyor o zeytinyağına ekmek banmadan olmaz 🙂

Bağışıklığı doğal yollarla güçlendirme, bağışıklık güçlendirme, gripten korunma yolları, doğal tedavi yöntemleri,

Sabah kahvaltısında ekmeğinizi kendiniz yapmak isterseniz Çiçek Ekmek tarifi için tıklayabilirsiniz.

Çiçek Ekmek Yapımı

Çiçek Ekmek Yapımı

3. Kahvaltı Sonrası Tatlı Niyetine Yeşil Smoothie

Kahvaltıdan sonra vücudumuzda ki şeker oranını dengeleyerek tüm gün boyunca aktif kalmamızı sağlayacak kısma geldik. Smoothie. Benim favorim yeşil smoothie ama sizin sevdiğiniz başka smoothie tarifleri var ise içebilirsiniz. Sadece içinde yeşillik olmasına özen gösterin 🙂

Yeşil sebzeler içeriğinde yüksek oranda antioksidan ve A-B-K vitaminleri bulunur. Antioksidan, hücrelerin zarar görme durumunu önleyen veya yavaşlatan maddedir.

Yeşil Smoothie

Yeşil Smoothie

4. Öğle Yemeği

Öğle yemeği için herhangi bir kısıtlamam yok aynı rutinde devam ettim.

5. Ara Öğünler – Kuruyemişler

Öğle yemeğinden sonrası ile akşam yemeğinden öncesinde ki saatlerin birinde benim canım bir şeyler tüketmek istiyor bu yüzden bunu kuruyemiş ile doldurdum. O gün canınızın istediği kuruyemişi seçebilirsiniz. Ama her seferinde aynı olmamasına özen gösterin. Bir gün kuru üzüm, bir gün badem, bir gün fındık veya fıstık gibi çeşitlendirerek ilerleyebilirsiniz. Genelde 1 veya 1,5 avuç kadar tüketiyorum. Yavaş yavaş yiyince daha çokmuş gibi hissediyorsunuz 🙂

6. Akşam Yemeği

Akşam yemeği de yine öğle yemeği gibi herhangi bir kısıtlama yapmadığım öğün sadece kendime bir tablo oluşturdum. Aşağıda paylaşacağım. Bir hafta içinde et,tavuk,balık 3lüsünden birini bakliyatı ve sebzeyi tüketmeye özen gösterdim. Haftanın 2 günü de kendime boş bıraktım bazen dışarda yediğimiz ya da misafirlikte olduğumuz zamanlar oluyordu. Ya da eşim mutfakta hünerlerini sergilemek istiyordu o yüzden 5 günlük bir plan yeterli oldu. Ayrıca her yemeğin yanında mutlaka yoğurt veya salata tüketmeye çalıştım.

Hatta en sevdiğim kendi hazırladığım yoğurdu tüketmekti 🙂 Sizde kendi yoğurdunuzu kendiniz hazırlamak isterseniz tıklayabilirsiniz.

Evde Yoğurt Yapımı

Evde Yoğurt Yapımı

PazartesiSebze Yemeği (Örn. Kabak Köftesi)SalıBakliyat (Örn.Nohut Yemeği)ÇarşambaEt/Tavuk/Balık (Örn.Et Sote)PerşembeSebze Yemeği (Örn.Taze Fasulye)CumaSebze Yemeği (Örn.Zeytinyağlı Kereviz)

Bunun haricinde canım bir şey isterse tabi ki yedim 🙂 Yaptığım keklerin, kurabiyeleri haddi hesabı yok. Sadece kendi kendime araştırıp uyguladığım bir beslenme şeklini sizlerle paylaşmak istedim. Bir diyet veya beslenme programı asla değil. Bununla birlikte sizde kendinize göre bir plan oluşturarak uygulayabilirsiniz. Unutmamanız gerekenler yeşil sebzeleri mutlaka fazla tüketmeye özen gösterin, bol su tüketin, kahvaltıyı atlamayın, düzenli beslenme alışkanlığı oluşturmaya özen gösterin.

Kendinizi hasta hissettiğinizde neler yaptığınızı bu yazının altına yazarak benimle ve diğer takipçilerimle mutlaka paylaşın 🙂

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Mail Adresi *

Abone Ol


0 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page