top of page

Hazır Yufkadan Puf Börek Tarifi

  • Yazarın fotoğrafı: Sıcak Tencere
    Sıcak Tencere
  • 28 Oca 2016
  • 1 dakikada okunur

Evdeki Pastane sayfamızda paylaştığımız Hazır Yufkadan Puf Böreği Tarifi ile yapacağınız börekler, iştah açan görünümleri ve enfes lezzetleri ile gözde ikramlarınız arasında yer alacaktır.

3 adet hazır yufka ile 18 adet börek elde edilen tarifte kullanılan peynir dışında, damak zevkinize uygun patates ya da kıyma gibi dilediğiniz iç harçları kullanarak farklı lezzetlerde börekler de yapabilirsiniz.

Özel sosu sayesinde puf puf kabaran dışı çıtır içi yumuşak dokulu börekler yapılan Hazır Yufkadan Puf Börek Tarifi, zeynebin mutfağı YouTube kanalı tarafından sesli anlatımlı olarak hazırlanıp paylaşılan videodan sizlere aktarılmaktadır.

Önceden ısıtılmış 185 derecelik alt üst ayar fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilen böreklerin yapımı için gerekli malzemelerin tam ölçülü listesini, aşağıda yazılı olarak da bulabilirsiniz.

Kolay gelsin ve afiyet olsun.

Malzeme Listesi

  1. 3 adet böreklik hazır yufka

Yufkalara sürülecek sosu hazırlamak için;

  1. 3 adet yumurta

  2. 1 tutam tuz

  3. 1 çay bardağı sıvı yağ

  4. 1 su bardağı yoğurt

  5. 1 yemek kaşığı un

  6. 1 paket kabartma tozu

  7. 1 yemek kaşığı üzüm ya da elma sirkesi

İç harcı için;

  1. Ufalanmış böreklik beyaz peynir

Börekleri bulamak için;

  1. Yufkalara sürülen sosun kalan kısmı

Üzerleri için;

  1. Mavi haşhaş

Videolu Anlatım


 
 
 

Comentarios


Abone Olmayı Unutmayın

©2015 by Sıcak Tencere

bottom of page